Felnőtt háziorvosaink 2024.évi nyári szabadságai, beosztások

A NYÁRI SZABADSÁGOK IDEJE ALATT A PRAXISOK EGYMÁST HELYETTESÍTIK SAJÁT RENDELÉSI IDEJÜKBEN.

KÉRJÜK, AMENNYIBEN MÓDJUKBAN ÁLL, ÉLJENEK AZ E-MAILES GYÓGYSZER RENDELÉS LEHETŐSÉGÉVEL
DR. KISS ANDRÁS PRAXISA: 
LEANYFALUDRKISS @GMAIL.COM
DR. LOBMAYER PÉTER PRAXISA:
LEANYFALUHAZIORVOS2@GMAIL.COM

DR KISS ANDRÁS:
JÚNIUS 27-JÚLIUS 5
JÚLIUS 29- AUGUSZTUS 02
AUGUSZTUS 19- AUGUSZTUS 30
SZEPTEMBER 30- OKTÓBER 04

DR LOBMAYER PÉTER:
JÚNIUS 17-JÚNIUS 21
JÚLIUS 15-JÚLIUS 26
AUGUSZTUS...

  • Kép
Aktuális

Hírek, információk


Minden fontos dátum

Heti eseménynaptár

A naptárban egy helyen találja a fontos határidőket, dátumokat, valamint a sport- és kulturális programok és a közéleti események időpontjait. A teljes naptár a "Programok" oldalon, a Faluház állandó, kereshető programja a Faluház honlapján.érhető el.


Week 29 - July 2024
hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Polgármesteri köszöntő

  • Kép

Leányfalu nagyközség polgármestereként szeretettel köszöntöm Önt a Dunakanyar egyik legszebb településének honlapján.

"Otthon Leányfalu volt a legjobb. A kert, az illatok, az út Tahi felé, az édesség a levegőben, a gyümölcsök, a Nyerges télen, havas lejtőivel. Néhány téli és tavaszi reggel. Ez volt a legjobb"  - így írt Márai Sándor Leányfaluról, miután 1948-ban amerikai emigrációba kényszerülve honvágy gyötörte.

És valóban: érkezhet a vendég vízen, kerékpáron, autón, minden esetben szívet-lelket üdítő természeti környezet fogadja. Nem csoda hát, hogy már a 19. század utolsó évtizedeitől oly’ szívesen jöttek ide a fővárosi művészvilág nagyjai, tudósok, orvosok, mérnökök, gyárosok... A kies völgyek, lankás hegyoldalak és a Duna vonzotta őket ide.

​Az elsők között volt Petőfi apósa, Szendrey Ignácz, és sógora, Gyulai Pál, majd a hajdani művészvilág jelesei. "Zsigám jöjjön ki Leányfaluba, gyönyörű hely, tiszta Svájc" - e szavakkal csalta Rózsahegyi Kálmán színművész Móricz Zsigmondot e Duna-menti településre. A huszadik századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb személyisége ma is fémjelzi Leányfalut, ahol 30 éven át élt és alkotta művei jelentős részét. Később Katona Puszta Sándor pap-költő, Ravasz László református püspök és veje Bibó István, Márai Sándor, Karinthy Ferenc, Szepes Mária, Déry Tibor, Fábián Zoltán, Szeberényi Lehel is otthonra lelt itt.

​Leányfalu mai is őrzi vonzerejét, ezért választják mind többen állandó lakhelyül. Modernizált intézményrendszer biztosít egyre komfortosabb életet az itt lakóknak. Az elmúlt években megújult az óvoda épülete, bővült az iskolai étkező és modernizálódott a közétkeztetési konyha. Új gyermekorvosi rendelő és bölcsőde épült. A korábbi romos Klein-villa felújításával új feluközpont jött létre a Ravasz László Emlékház kertjében. Új, rekortán borítású sportpálya, szabadtéri fitneszpark, felújított kerékpárút, valamint 2 km hosszúságban a kerékpárúttól elválasztott, térkövezett sétány várja a mozogni, sétálni, sportolni vágyókat.  2024-ben megújulnak a háziorvosi és fogorvosi rendelők, a bölcsőde új épületébe költözik a Védőnői Szolgálat.  

Napjainkban Leányfalu legfőbb idegenforgalmi vonzereje az egész évben nyitva tartó Termálfürdő és Szaunaház, amely hat medencéjével a strandolás mellett versenysportolásra is alkalmas. Értékes gyógyvize a mozgásszervi betegségekben szenvedők számára jelenthet gyógyulást. 2020 óta több lépésben újul meg a fürdő, a felújítás jelenleg is tart.

Leányfalu pompás helyszín hosszabb pihenésre, kikapcsolódásra, és kiváló célpontja akár egy hétvégi kirándulásnak is. Jó szívvel ajánlom, látogasson el hozzánk!​

Az elmúlt évek kiemelt fejlesztései Leányfalun


Az elmúlt években folyamatosan készítettük a pályázati anyagokat, több tucat kiíráson indultunk, és számos esetben sikerrel is jártunk. Ennek köszönhetően számos fejlesztés valósult meg Leányfalun. A teljes listát a "Fejlesztések" menüpontban találják.