Skip to main content

Református Templom Alapítvány,

A Leányfalusi Református Templom Alapítványt a Pócsmegyer-Leányfalusi Református Egyházközség alapította 1992-ben.
Az Alapítvány elsődleges célja az volt, hogy Leányfalun elősegítse a Leányfalusi Református Társegyházközség templomának felépítését, majd támogassa fenntartását és üzemeltetését.
A templom elkészülte és 2000-ben történt felavatása után más feladatok, elsősorban a templom működtetéséhez kapcsolódó vallásos jellegű nevelési-oktatási, illetve kulturális tevékenység támogatása került előtérbe. Többek között ennek keretében támogatja az Alapítvány az évenkénti nyári református hittan táborokat, és szervezi meg 2001 óta minden nyáron a „Nyáresti Kamarazene” koncert sorozatot a templomban.
Elsődleges feladatainak ellátásán túl az Alapítvány tevékenysége azonban igen szerteágazó, a leányfalusi Római Katolikus Templom felújításától a bánffyhunyadi Passió Kórus működéséig, a budapesti Sylvester János Protestáns Gimnázium renoválásától a kárpátaljai gyerekek nyaraltatásáig sok különböző téren igyekezett és igyekszik támogatásával jelen lenni.
Az alapítvány nyitott, ahhoz bárki, bármikor csatlakozhat, ha elfogadja céljait és megvalósításukhoz támogatást kíván nyújtani, megvalósításukban részt kíván venni. Az Alapítvány kuratóriumi ülésein bárki részt vehet, és irataiba betekinthet.
A Leányfalusi Református Templom Alapítvány Kuratóriumának tagjai:
Bereczki Sándor ifj. tag
Bodoky Tamás dr elnök
G. Szabó István tag
N. Molnár Gyöngyi tag
Nyíri Csaba tag
Papp István tag
Séra László dr. titkár

Adatok
Református Templom Alapítvány,
2017, Pócsmegyer, Bocskai tér 6.
Adószám
19185208-1-13