Skip to main content

Kövesdi-Ratkay Vilmos

Kövesdi-Ratkay Vilmos vagyok, 23 éves mesterszakos egyetemista. Gyerekkorom óta itt lakom, ide jártam óvodába és általános iskolába. Szeretem Leányfalut, szeretek itt élni. 

A zene mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Hámori Angelika tanárnő fertőzött meg ezzel a szerelemmel. Nyolc évesen kezdtem nála zongorázni, majd tíz évesen jártam először kántorképzőbe. Aztán az orgona tanulmányaimat 2018-ban Finta Gergely orgonaművésznél folytattam a Weiner Leó Katolikus Zeneművészeti Szakgimnáziumban, jelenleg pedig Németh Csaba orgonaművész tanítványa vagyok. 

A Szentendrei Evangélikus Templomban konfirmáltam, és azóta is elkötelezett és aktív tagja vagyok az evangélikus hitnek. Tíz éves korom óta jártam a Fóti Evangélikus Kántorképzőbe és Egyházzenei Intézmény nyári tanfolyamára, ahol az egyházzene szépsége mellett megismerkedhettem az evangélikus közösség sokszínűségével és nyitottságával. 2020-ban Deáktéri Evangélikus Gimnáziumban érettségiztem, majd az Evangélikus Hittudományi Egyetem kántor alapképzésén szereztem teológiai diplomát.

2023-ban a Pázmányon diplomáztam politikatudományokból és esztétikából, tanulmányaimat most az ELTÉ-n folytatom. Részt vettem az Országos Tudományos Diákkör  versenyén. Gyakornok kutató vagyok a II. János Pál Pápa Kutatóközpontban a Magyar Kutatóhálózat Politikatudományi Intézetében. A lokalitásban rejlő erő, és a fiatalok közéleti aktivitása mellett az egyházak és a templomok kulturális szerepével foglalkozom.
 

  • Image