Skip to main content

Ivóvízvezeték cseréje kezdődik Leányfalun

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (2600 Vác, Kodály Zoltán út 3., telefon: (27) 511 500, e-mail: dmrvzrt@dmrvzrt.hu) megbízásából, a KEHOP-2.1.11-21-2022-00005 „DMRV Zrt. vízellátás kapacitásbővítő fejlesztések” projekt keretében Leányfalun megkezdődnek a „Leányfalu, Panoráma medencék töltővezetékének rekonstrukciója” munkálatai a Mészáros és Mészáros Zrt. kivitelezésében. 

 

Tájékoztató levelünk célja a Tisztelt Lakosok átfogó tájékoztatása.

 

A projektelem kivitelezése során új 355 mm átmérőjű töltővezeték épül mintegy 2600 méter hosszan. A projekt megvalósulását követőn a jelenlegi tározókapacitás hatékonysága növekszik, ami által jelentősen javul a település vízellátásának biztonsága a nyári időszakban is

 

Kivitelező felvonulása után közműfeltárás kezdődik néhány munkagödör kiásásával, amelyek segítségével megállapítható a meglévő közművek elhelyezkedése. Ennek ismeretében a kivitelezési munka közben minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy csőtörés vagy kábelszakadás történjen, ami a felhasználóknak gondot okozhatna. 

 

A gerincvezeték fektetési munkálatok rendszerint burkolatbontással járnak, mivel a vonalas közművek általában burkolt felületek alatt húzódnak. Ezután termelik ki a földet a kellő mélységig, és kerül elhelyezésre a vízvezeték. Kivitelező a napi munkavégzés során, lehetőség szerint, mindig csak annyi munkaárkot nyit meg, amennyit aznap vissza is tud temetni. A munkaárkok esetenként akár 3 méter mélységűek is lehetnek, ezért kérjük, hogy a munkaárkokat ne közelítsék meg!

A munkálatok során forgalomkorlátozó táblákat helyezünk ki. A saját és mások biztonsága érdekében, kérjük a KRESZ szabályait betartani szíveskedjenek! 

 

Az építés ideje alatt a kivitelezés szomszédságában lévő utcákban ideiglenes forgalmi akadályokra lehet számítani, ezért a munkálatok megkezdése előtt néhány nappal, a kivitelező írásos értesítőt küld ingatlantulajdonosok részére, az esetleges forgalomkorlátozásról. Kivitelezés időtartama alatt – minden esetben – olyan mértékű forgalomkorlátozással kell számolni, amivel még biztosítható az adott utcában történő gyalogos és gépjárműforgalom, valamint az ingatlanok megközelíthetősége!

Csőfektetés után a kitermelt föld visszatöltésre kerül, valamint az útburkolat is ideiglenes fedést kap, majd a bolygatott föld ülepedése (konszolidációs idő) után, visszabontásra kerül az utakból az ideiglenes helyreállítás anyaga, és ezt követően készül el a korábbival egyenértékű burkolat. 

 

Kedvező időjárási- és talajvíz viszonyok esetében a kivitelezési munkálatok befejezését 2024. augusztus 31-re tervezzük. 

 

Munkálatok végzése során kérdéseikkel keressék megbízottjainkat: 

 

Borzási József (Kivitelező Építésvezető Hydro-Agro Bau Kft.):                           +36 20 453 3922

Szinger Beatrix (Kivitelező Projektvezető Hydro-Agro Bau Kft.):                         +36 20 353 5776

Csetneki Csaba (Fővállalkozó Építésvezető Mészáros és Mészáros Zrt.)             +36 30 354 1363

 

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

 

            Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.                         Mészáros és Mészáros Zrt.             

                              megrendelő                                                              kivitelező

  • Image

Tags