Skip to main content

Zöldhulladék szállítási napja: március 6., szerda

Februárban, a tavaszias idő beköszöntével egyre több ingatlan előtt jelentek meg a kirakott kerti zöldhulladékok. Az elmúlt évtizedben, a háztól való zöldhulladék gyűjtésének bevezetése óta la zöldhulladékot csak vegetációs időszakban, áprilistól novemberig szállították el, heti rendszerességgel. Az időjárás melegebbre fordulása miatt azonban mint tapasztalhatjuk, megváltoztak a kertápolási szokások is. Sokan már februárban megkezdik a kertekben a tavaszi munkálatokat, metszéseket és ki is helyezik az ingatlanok elé zsákokban, vagy összekötegelve a zöldhulladékot. Ugyanez tapasztalható még decemberben is. A szokások megváltozása miatt kezdeményeztük, hogy már márciustól induljon el az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladék elszállítása és tolódjon ki december hónapra is. Mivel az új szállítási időpontok beiktatása jelentős összegbe került volna, így kompromisszumos megoldás alapján a Szolgáltató március és április valamint november és december folyamán kéthetente, májustól októberig hetente szállítja el a kirakott kerti hulladékot.

A kerti zöldhulladék szállítás időpontja tehát: március 6., március 20., április 3., április 17., májustól októberig hetente, november 6., november 20., december 04., december 11.

ZÖLDHULLADÉK: Lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, levél, avar, gyom. Ügyeljen arra, hogy az elszállításra szolgáló zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom zsákban helyezhető ki, fás szárúak, ágak, gallyak pedig kötegelve. (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és15 cm átmérőjűek lehetnek) A zöldhulladékokat kérjük a gyűjtési napokon reggel 05:00-ig elszállításra kikészíteni szíveskedjen az ingatlan elé, jól látható, megközelíthető helyre az erre rendszeresített hulladékgyűjtő zsákokba. Zöldhulladékok gyűjtésére rendszeresített zsákok beszerezhetőek a kihelyezett ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben és a „Gazdaboltban” (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 106.).

Más zsákokba kihelyezett hulladékot nem szállítanak el.

A jövő útja a helyben újrahasznosított hulladék. Mivel a kerti zöldhulladék és a háztartási biohulladék jelentős része értékes tápanyag, ezért továbbra is arra bíztatjuk Önöket, hogy létesítsenek kerti komposztálót, és forgassák vissza a helyben keletkezett tápanyagot!

  • Image

Tags